Als een complex is opgeleverd is het ook zeker zo belangrijk dat de elektrotechnische installatie goed onderhouden blijft. Wanneer u in het bezit bent van een noodverlichting installatie, dan bent u wettelijk verplicht om deze jaarlijks te laten onderhouden. Hier voor hebben wij verschillende onderhoudscontracten, wij zijn hierin gespecialiseerd, en willen u hier dan ook graag in ontzorgen. De verzekeringsmaatschappijen komen steeds met het verzoek om een NEN3140 Keuring te laten uitvoeren. Deze keuring maakt een moment opname van uw installatie, van deze opname wordt een rapport gemaakt. Het kan gebeuren dat uw installatie in de loop der jaren verouderd is en wordt afgekeurd, wij zullen dan het rapport bestuderen en u een passende oplossing bieden om er voor te zorgen dat uw installatie weer up-to-date is. Wanneer alles hersteld is dan krijgt u van ons een officieel Elektrotechnisch buro van Keulen – certificaat waarop vermeld staat dat uw installatie voldoet aan de eisen van de NEN3140. Bij sommige verzekeringen krijgt u dan korting op de premie.

“Uw installatie is bij ons van Keulen in vertrouwde handen!”

Het doel van een onderhoudscontract is enerzijds de kosten te minimaliseren en anderzijds het aantal storingen terug te dringen.

De kosten proberen we zoveel mogelijk te minimaliseren door onder andere de werkzaamheden zoveel mogelijk aaneengesloten uit te voeren, waardoor de uitvoeringstijd korter wordt en de tijdsafhankelijke kosten lager worden. Maar er kan ook gekozen worden om het onderhoud verspreid over het jaar, op vaste momenten uit te voeren. Op die manier zijn de onderhoudsmomenten per keer korter en is het gehele jaar goed zicht op de installatie. De keuze hierin wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald, waarbij gekeken wordt wat het beste past bij de installatie en bij de functie van het gebouw.

Daarnaast wordt tijdens het periodiek onderhoud de gehele installatie gecontroleerd en preventief onderhouden. Op het moment dat er onderdelen vervangen moeten worden, wordt er gekozen voor duurzame materialen en bij vervanging van toestellen wordt er hoge prioriteit gesteld aan het rendement. Ook zullen het aantal draaiuren van de installatie optimaliseren.

Door adequaat om te gaan met de prioriteit van vervanging van materialen en toestellen ten opzichte van reparatie proberen we het aantal storingen terug te dringen. Daarnaast wordt het onderhoud zorgvuldig uitgevoerd en bij vervanging van onderdelen kiezen we voor duurzame materialen. Tijdens het klachtenonderhoud wordt er ook meteen correctief onderhoud uitgevoerd om herhaling van de storing zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Op het moment dat u na oplevering besluit een onderhoudscontract af te sluiten, zal dit uiteraard geheel afgestemd worden op de wensen van de opdrachtgever.

Door goed onderhoud van uw installatie, zorgen wij ervoor dat de kosten en het aantal storingen geminimaliseerd worden en dat uw installatie naar volle tevredenheid werkt en blijft werken!