Nieuw bedijfspand voor VDL-toeleverancier Heavac

Het oude Tweka-gebouw op Eeneind in Nuenen wordt de komende weken gesloopt. In de plaats komt een nieuw bedrijfspand voor VDL-toeleverancier Heavac, dat nu verspreid zit over vijf panden op industrieterrein De Spegelt in Nuenen. Wij van ETB van Keulen zullen verantwoordelijk zijn voor de complete elektrotechnische installatie.

Foto

Het al jaren grotendeels leegstaande Tweka-terrein op het industrieterrein in Eeneind krijg een nieuwe bestemming. Het oude pand gaat tegen de vlakte, waarna het Nuenense busonderdelenbedrijf Heavac zich nog voor het einde van dit jaar in een nieuw gebouw vestigt. De nieuwbouw wordt gebouwd door BAN bouw uit Nuenen en de werktuigbouwkundige installaties worden in onder aanneming door Wijnen Installatietechniek bv uit Eindhoven ontworpen en gerealiseerd.
Het oude gebouw wordt momenteel al gestript, en de komende weken gesloopt. Heavac betrekt er ongeveer 6.000 vierkante meter productieruimte en een kantoor van 1.000 vierkante meter. Het terrein biedt indien nodig nog verdere uitbreidingsmogelijkheden.
Heavac is gespecialiseerd in klimaatinstallaties voor bussen. Die levert het bedrijf onder meer aan VDL; zo rijden er in een groot deel van Brabant Arriva-bussen rond met systemen van het Nuenense bedrijf. Ook levert Heavac onder meer aan de Engelse en Russische markt.

Foto

Dat gaat de laatste jaren zo voorspoedig dat het bedrijf al meerdere malen uit zijn jasje groeide. Heavac begon vijftien jaar geleden met zestien medewerkers, inmiddels zijn dat er zeventig. Het gevolg is dat de busaircobouwer inmiddels verspreid zit over vijf panden op industrieterrein De Spegelt.