Voormalig Phillips kantoorpand VS wordt door Ten Brinke Zuid in opdracht van Holland Immo Group getransformeerd naar 166 huurappartementen. Het bestaande gebouw telt een vloeroppervlak van ca. 11.000 m².
De te realiseren appartementen worden uitgevoerd met een woonoppervlakte van circa 37 m² tot 93 m². Het aanbod varieert daarbij van woonstudio’s tot maisonnettewoningen en beschikt over een buitenruimte in de vorm van een balkon, binnentuin of dakterras.
Het plan is voorzien van een binnenterrein welke wordt ingericht als gemeenschappelijke binnentuin.

De bestaande parkeerkelder wordt eveneens aangepast, waarbij een nieuw bergingscomplex wordt voorzien en separaat voldoende parkeervoorzieningen zullen worden gerealiseerd voor zowel bewoners als bezoekers.

Omgeving
Gebouw VS is onderdeel van het ontwikkelplan Vredeoord. Het plan is gelegen in het noordwesten van Eindhoven op de grens tussen de woonwijk Groenewoud en Vredeoord.
De laatste jaren is veel aandacht besteed aan de herontwikkeling en verduurzaming van dit gebied. Zo is er een volledig nieuwe duurzame woonwijk gerealiseerd.
In de nabije omgeving bevindt zich op c.a. 5 minuten afstand, het voor Eindhoven kenmerkende gebied ‘Strijp’ dat voorheen toebehoorde aan elektronicaconcern Philips en in de laatste jaren is ingericht met vele faciliteiten.

Mede door de ligging en het ontwerp zullen de woningen geschikt zijn voor diverse doelgroepen zoals starters, young professionals, een- of tweeverdieners en senioren. Hierdoor sluit het complex goed aan op de toenemende vraag naar huurwoningen in en rondom Eindhoven. Wij mogen, in opdracht van Ten Brinke Zuid, voor dit prachtige project de gehele elektrotechnische installatie verzorgen.

 

Hieronder ziet u hoe het resultaat eruit komt te zien;

 

Hieronder ziet u een foto impressie van de huidige stand van zaken: