Start nieuwbouw kantoor en showroom EDCO in Eindhoven

Afgelopen week is er gestart met de nieuwbouw van het nieuwe kantoor met showroom voor Edco in Eindhoven.

EDCO Eindhoven B.V., is opgericht in 1978 als een import-/exportbedrijf en heeft sinds die tijd een unieke positie verworven als een wereldwijd handelende onderneming. EDCO richt zich op een groot aantal doelgroepen, zoals grote distributiebedrijven, wederverkopers, winkelketens, catalogusverkopers, warenhuizen en detailhandel.
Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 producten, waaronder huishoudelijke producten, elektronica, tuin-, fiets-, sport- en feestproducten, speelgoed, gereedschap, auto- en truckaccessoires en licentieartikelen.
Edco voert een groot aantal productlijnen onder hun eigen merknaam. Elk merk heeft een duidelijk herkenbare en goed vormgegeven verpakkingslijn. Ze leveren ook huismerkproducten aan een aantal bekende A-merk klanten.
De voorraadopslag vindt plaats in Deurne. Deze nieuwbouw heeft Wijnen in 2012 opgeleverd, waar ETB van Keulen tevens de elektrotechnische installateur was. Hier heeft Edco een opslagcapaciteit voor meer dan 235.000 pallets en is het overgrote deel van de artikelen altijd op voorraad en gereed voor levering.

Het huidige pand voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd en daarom is besloten om een nieuwbouw op de huidige locatie te zetten. Eerst gaan ze op het naastgelegen perceel een kantoor bouwen van drie bouwlagen van ca. 2.500 m² per bouwlaag. Ondertussen worden aanpassingen verricht om de bestaande hal achter de huidige showroom in te richten als showroom.
Als het kantoor klaar is huizen de mensen van Edco over en gaan ze de bestaande kantoren met showroom slopen en bouwen ze op deze plek een nieuwe showroom van ca. 12.000 m².

Wij zijn ontzettend trots dat wij van ETB van Keulen, net als bij de bouw van het distributiecentrum EDCO in Deurne en mede door onze fijne samenwerking in het verleden, alweer zijn verkozen tot de elektrotechnisch installateur van dit geweldig mooie project.