Zegelrecht

Elektrotechnisch buro van Keulen is een erkend installateur met zegelrecht welke bevoegd is zegels te mogen verbreken en plaatsen.

Zegelrecht houdt in dat een installateur de zegel van het energiebedrijf in jouw meterkast mag verbreken en deze mag vernieuwen. Wij mogen de zekeringswaarde niet verzwaren en/of opwaarderen naar een hogere waarde. Daartoe is een contract getekend door de installateur met de netbeheerder Enexis. Alleen een erkend installateur kan het aanvragen bij een netbeheerder zoals Enexis en Liander of bij energiebedrijven zoals Eneco en Vattenfall.

Het zegelrecht is bedrijfsgebonden. Indien je een nieuwe zegel ontvangt, dan wordt deze aangebracht met een zegeltang van het bedrijf. De zegeltang bevat een stempel met een bedrijfsnummer van elektrotechnisch buro van Keulen. Aan de hand van deze stempel is door het energiebedrijf eenvoudig te achterhalen wie het zegel heeft aangebracht en er kan op die wijze geen misbruik worden gemaakt van deze bevoegdheid. Het zegelrecht biedt enkel het recht tot het spanningsloos maken en het vervangen van een doorgebrande zekering. Het geeft geen recht tot het verzwaren van de hoofdzekering of andere aanpassingen onder de Kwh-meter: dit moet u zelf bij het energiebedrijf aanvragen. Indien jouw elektrotechnische installatie door Elektrotechnisch buro van Keulen verzegeld wordt, zullen wij eerst de groepenkast keuren op juiste werking. Daarnaast controleren wij de bedrading van jouw woning en/of kantoorpand met behulp van een installatie- tester. Nadat jouw installatie de beproeving met succes haalt, plaatsen wij de zegel. De zegels staan geregistreerd op onze bedrijfsnaam door middel van een unieke code.