Bouwproject Kasteeltuinen in Geldrop

Op woensdag 3 juli 2019 om 16.00 uur wordt het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de gasloze woningen in het project Kasteeltuinen in Geldrop. Houta projectontwikkeling en Zuidvast Projecten ontwikkelen in Geldrop woningbouwplan Kasteeltuinen. Dit project wordt gerealiseerd in de achtertuin van kasteel Geldrop, pal aan het nieuwe Dommeldal en grenst aan het kasteelpark. Het project bestaat uit 46 zeer royale woningen, gelegen tussen de loop van de Kleine Dommel, Kasteeltuin, Mierloseweg, Kievitstraat en Talingstraat.

Er worden 7 woningtypen gerealiseerd in verschillende varianten. De woningen liggen aan rustige brede groenstroken in een uitzonderlijk natuurrijk en groene omgeving of een sfeervol hofje wat in het groen gelegen is. Het aangrenzende Dommellandschap wordt verbeterd met natuurontwikkeling van de Mierloseweg tot aan de Wielewaal/Helze. De woningen staan op zeer royale percelen. Het unieke is dat de natuur wordt doorgetrokken tot voor de woningen in de “groene longen” van het plan. Toekomstige bewoners wonen daarmee in een park in het hartje van het centrum van Geldrop.

Het woningbouwproject Kasteeltuinen is uniek binnen de gemeente, omgeven door véél groen en een oase van rust. In en rondom Geldrop is een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk te vinden, de prachtige Strabrechtse heide ligt om de hoek en Eindhoven en Helmond op steenworp afstand.

Geldrop staat bekend om haar gezellige horecaplein met uitnodigende terrasjes in de zomer en schaatsbaan in de winter. Daarnaast biedt Geldrop een ruim aanbod aan lokale en landelijke winkelformules, scholen, sportclubs, openbaar vervoermogelijkheden en gezondheidszorg. Woont u graag in een rustige omgeving met alle stedelijke voorzieningen op loopafstand? Dan bent u in Kasteeltuinen aan het goede adres.

ETB van Keulen is voor dit project dé elektrotechnisch installateur en zal de complete elektrotechnische installaties voor de verschillende woningen verzorgen. De start hiervan zal zijn na de bouwvak 2019.

Zie hieronder een impressie van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien;