Transformatie Europaweg Helmond

De realisatie van 18 duurzame en sleutelklare (koop)appartementen hartje Helmond

Voorheen heeft het pand een lange tijd als kantoor van het Regionaal Autistisch Centrum Helmond gediend. Na een periode van leegstand gaat Schepers Vastgoed er nieuw leven in blazen.

Het gebouw is op een unieke manier aan de Europaweg gepositioneerd. Het valt op. Door een voorzetgevel toe te voegen benadrukken we dat nog eens extra. Wat je ziet is een kwalitatief hoogwaardig gebouw dat door de verticale lijnen in combinatie met het horizontale karakter wel iets heeft van een weefgetouw. We hebben gekozen voor een moderne uitstraling met frisse kleuren en veel duurzame materialen. Een extra kwaliteit is de buitenruimte die aan de voorgevel ontstaat omdat daar de ontsluiting plaatsvindt in plaats van in het gebouw. Zo winnen we aan woonruimte en krijgt de gevel extra uitstraling.

De architectuur is een mooie knipoog naar de textielhistorie van Helmond. Vanuit de appartementen kijk je aan de voorzijde uit over de groenstrook aan de Europaweg. De woningen zijn 71 m2 groot en worden met een  A+++ label opgeleverd.

De verbouwing is  in volle gang en de appartementen worden in april 2024 sleutelklaar opgeleverd.

Ook voor dit project mogen wij in opdracht van Schepers Vastgoed de gehele elektrotechnische installatie verzorgen.